Zondag 6  Oktober 2019

De brunch

Het begint altijd met een aankondiging die ruim van te voren in de bus valt. Voor mijn vrouw en ik (Adj bd Ruud Mutters) zijn dit de gezellige uitjes waar wij met veel plezier naar uit kijken. Dit keer is het op 6 oktober bij het van der Valk hotel  “De Cantharel” in Apeldoorn en mij werd gevraagd daar iets over te schrijven, dus heb ik tijdens de brunch wat aantekeningen gemaakt die ik in dit verslag zal beschrijven.

Wij werden om half twaalf verwacht, dus vertrokken wij tijdig richting Apeldoorn wat zo’n vijftig minuten rijden is. Aldaar aangekomen werden wij hartelijk ontvangen in de bar door Frans van Amerongen. Door de bediening werden wij getrakteerd op een kopje koffie en na zo’n half uurtje nam Frans het woord en heette iedereen van harte welkom.

Frans memoreerde aan het feit dat dit de laatste keer was dat hij als lid van de activiteiten commissie aanwezig zou zijn bij de brunch. Hij was dan ook zeer verheugd door de grote opkomst (48 deelnemers) en dat er ook veel leden afscheid van hem wilden nemen.

Aansluitend werden wij allen, onder begeleiding van een dame van het personeel, meegenomen naar het restaurant waar wij aan tafel konden gaan. Echter, door de grote opkomst moesten er nog wat plaatsen bij worden gecreëerd, wat gelukkig snel werd opgelost. Aan tafel konden wij kiezen uit een glaasje wijn of een smoothie aardbei. Frans kwam vervolgens nog eenmaal in actie en gaf het teken dat wij konden aanvallen.

De keuze was weer reuze. Er was soep, een warm- en koud buffet en aansluitend werd er nog een dessert aangeboden. Er werd tijdens de brunch ook nog het “lang zal je leven” uit volle borst gezongen voor Shania die op deze dag achttien jaar was geworden.

Afijn rond de klok van twee (en anderhalve kilo later) kwam er een einde aan wederom een oer gezellige brunch waar we gezellig hebben zitten praten over van alles en nog wat met zowel nieuwe als oude collega’s. Vervolgens was het tijd om naar huis te gaan waarbij we terug kunnen kijken op een geslaagde dag en alweer uit kijken naar de volgende brunch met nog meer collega’s. Ik vind het een gouden formule van de V.O.O.A. activiteiten commissie. Een sociaal hoogtepunt wat ons onderofficieren en in het bijzonder de Artilleristen met elkaar verbind.

Met vriendelijke Artillerie groet,

Adjudant (bd) Ruud Mutters

Categorieën: Brunch