De RVOO-KRA is in 2007 opgericht door Ron Caerteling en mijzelf. In de jaren voor de oprichting was er vanuit de Onderofficiers Vereniging 11 AfdRA en het KRA onvoldoende (tot geen) aandacht voor de oud-onderofficieren en dat was dan ook de aanleiding om deze vereniging op te richten.
De doelstelling van de vereniging is; het contact tussen oud onderofficieren van het Korps Rijdende Artillerie onderhouden door het houden van bijeenkomsten.

De RVOO-KRA heft geen contributie. De 2 bestuursleden (Ron en ik) organiseren een activiteit waarbij degene die deelneemt de daadwerkelijke kosten daarvan moet betalen. Een lekker simpel concept dat prima werkt. Helaas is het bij onze vereniging ook zo dat de belangstelling wat is teruggelopen, echter een vaste kern is altijd paraat. Zo nu en dan sluit er een oud onderofficier aan bij het gezelschap maar over het algemeen is het groepje dat bijeenkomt hetzelfde.

Op 21 februari 2020 heeft het jaarlijkse uitje van de RVOO-KRA plaatsgevonden en ditmaal was er gekozen om uit eten te gaan met het gezelschap in het Wereldrestaurant Atlantis te Arnhem.

 

De datum was dit keer speciaal gekozen want op 21 februari 1793 is de Rijdende Artillerie opgericht door de Staten-Generaal op initiatief van stadhouder Willem V.

Omdat Artilleristen erom bekend staan (bijna) geen gelegenheid voorbij te laten gaan als er wat te vieren valt had ik voor vandaag, ter gelegenheid van de 227e verjaardag van het KRA, een fles Gele Rijders Kruid (een kruidenbitter van uitstekende kwaliteit waarmee je volgens kenners kruitslijm prima uit de loop kan verwijderen en je er zelfs de meest vastgeroeste bouten en moeren los kan krijgen) en wat glaasjes meegenomen.
Om de verjaardag te vieren werd iedereen (aan de tafels 😉) in de gelegenheid gesteld om een glaasje daarvan (uiteraard op eigen risico) te drinken.

 

Het eten en drinken dat door het restaurant in een grote sortering werd aangeboden was van prima kwaliteit en er werd dan ook in ruime mate gebruik van gemaakt.

Mede door het gezelschap was het weer een zeer gezellige bijeenkomst waarbij zowel aan de dames tafel alsook aan de heren tafel vele herinneringen werden opgehaald en de dagelijkse beslommeringen werden besproken.

Peter Jacobs
Bestuurslid RVOO-KRA

Categorieën: Nieuws