Functioneel Leeftijd Ontslag adjudant Derk de Vries

Gepubliceerd door V.O.O.A. op

Op 3 juli jl. vond de FLO-receptie van adjudant Derk de Vries plaats in het bijzijn van familie en collega’s.

In kleinere kring werd in de officierscantine, op de Legerplaats bij Oldebroek, een lunch genoten waarna de receptie voor een groter gezelschap gehouden werd op de luitenant-kolonel Tonnet kazerne. Deze organisatie vond plaats i.v.m. COVID-19 maatregelen en de wensen van Derk zelf, rekening houdend met de te respecteren maatregelen, verzamelden zich een 75-tal gasten voor de receptie.

De directe commandant van Derk, luitenant-kolonel Hoekstra, hield een toespraak waarin de loopbaan van Derk uit de doeken werd gedaan en natuurlijk werd Derk als persoon en collega ook besproken.

Na het uitreiken van het certificaat en bijbehorende CLAS-speld werden alle aanwezigen gevraagd naar buiten te verplaatsen, waar Derk als goed Artillerist, een “laatste schot” kreeg aangeboden.

Met dit schot werd hij symbolisch onder “full command” van zijn echtgenote Dorine geplaatst. Omdat Derk is ingedeeld bij het Korps Rijdende Artillerie, werd hem het laatste schot aangeboden door de Korpscommandant der Rijdende Artillerie, luitenant-kolonel ten Horn. Voor dit schot werd het “6-veld kanon” in stelling gebracht door Rijders te paard, zoals dit tijdens demonstraties altijd wordt gedaan. Deze demonstraties zijn tientallen keren van speakertekst voorzien door Derk en dit keer mocht hij zijn eigen schot ook van tekst voorzien. Aan de non-verbale reactie(s) van Derk te zien, genoot hij van dit moment.

Nadat echtgenote Dorine het commando “VUREN” gaf en Derk zijn “laatste schot” afvuurde, verplaatste het gezelschap weer naar binnen waar Derk nog een toespraak hield en de receptie nog met gezelligheid en oude en nieuwe verhalen werd gevuld.

 

 

 

 

 

 

 

Per 1 augustus 2020 gaat deze onderofficier, icoon der artillerie, met FLO maar blijft hij tijdelijk nog twintig uur per week aan ons bedrijf verbonden.

Categorieën: Nieuws