Op 24 september vond, in de officierscantine van de Legerplaats bij Oldebroek, de receptie plaats ter gelegenheid van het functioneel leeftijd ontslag van de adjudant René de Vos.

Rond de klok van twee uur stroomde de officierscantine vol met collega’s, oud collega’s, familie en vrienden.

René zijn kinderen Chantal, Richard en kleindochter Jazzmea, konden natuurlijk niet ontbreken. Door omstandigheden kon René zijn geliefde Nurul er niet fysiek bij aanwezig zijn maar, gelukkig kon ze, door middel van een live stream alles toch mee krijgen.

Na het ontvangst door de schooladjudant nam de schoolcommandant, overste van der Smissen het woord en overhandigde de symbolische draagspeld waarbij René formeel zijn eervol ontslag werd verleend en zijn dochter Chantal een mooie bos bloemen ontving als dank voor het al die jaren “ mogen lenen” van René

Na het formele deel was er even tijd voor drankje en een praatje, want door de grote opkomst was het een weerzien van vele bekenden.

Aansluitend nam de majoor Bartsch het woord om een cadeau te overhandigen met  een bijpassend verhaal met in het cadeau een muntje verwerkt van de V.O.C. zodat het muntje terug kon gaan met René naar de oorsprong. René heeft namelijk niet alleen ons verlaten, hij verlaat ook Nederland voor zijn favoriete vakantie bestemming; Bali.

Traditiegetrouw vond er daarna een procedure laatste schot plaats. Na een korte uitleg door korpscommandant overste ter Horn, werd op commando van zijn dochter Chantal, door René dan echt zijn allerlaatste schot afgevuurd. Het geheel werd afgesloten met, zoals het hoort, een glaasje Barbarabitter.

Binnen vertelde de majoor Hoogsteen een mooi verhaal over de terugkomst van René bij de artillerie en de grondbeginselen van het vuurleiden door René. Hier was niet alleen maar ruimte voor herinneringen maar ook anekdotes werden niet geschuwd.

René sloot geheel in stijl af met het laatste woord door zijn eigen doopceel te lichten. Hierbij was er ruimte voor een lach en een traan.