Op donderdag 21 nov jongstleden vond, in Den Haag op de Frederikkazerne, de receptie plaats ter gelegenheid van het functioneel leeftijdsontslag van collega adjudant Hans Takkenkamp.
Hans heeft gedurende zijn militaire loopbaan als Artillerie onderofficier, diverse functies vervuld.

In 1982 startte hij bij de bravo batterij van de 107 Afdeling Veldartillerie. Na vervolgens een functie bij de staf batterij van diezelfde afdeling, werd het in 1987 een toer aan de kaderschool van het Artillerie Opleiding Centrum (AOC) waar Hans een aantal jaren de kaderleden voor de Artillerie heeft opgeleid.
Van ongeveer 1992 tot 1999 heeft Hans meerdere functies vervuld bij 154 Afdeling Veldartillerie, waarna hij tussen 1999 en 2004 geplaatst is geweest bij de 11e Afdeling Rijdende Artillerie. Na een omscholing aan de school Militaire Inlichtingen Dienst (MID) maakte Hans in 2005 de carrièreswitch en liet hij de Artillerie achter zich.

Hans maakte de overstap naar het inlichtingenveld waar hij geplaatst werd bij de MIVD als “veldwerker”.

Tegenwoordig meer bekend als onderzoeker bij de unit voor veiligheid onderzoeken (UVO).
Gedurende zijn periode bij de MIVD heeft Hans een uitstapje gemaakt naar buro OSINT (Open Source Intelligence) waarna hij voor de laatste jaren weer terug keerde als onderzoeker UVO.

Hans is in zijn periode bij “de dienst” 2 x uitgezonden geweest naar Afghanistan en Mali.
Met zijn opgedane ervaring is hij van enorme waarde geweest in de oprichtingsperiode van de UVO.

Als dank voor zijn bewezen diensten, kreeg hij uit handen van zijn sectiehoofd, namens Directeur MIVD, een mooie draagspeld als waardering.